Når man gemmer sig for månen

 

03124FF0-6321-4D24-B3BD-AD235CBF9679Pige. Hun løber med hænderne op for øjnene over det gamle loft, hvor værelserne ligger helt nede i gavlen i den anden ende,- vasketøjet hænger vådt og tungt fra snorene og kasserne med hengemte sager blokerer lige nøjagtigt ikke for månens lys gennem de gamle jernvinduer i taget.

Hun er bange for månen. Bange for lyset. Det der månelys der både kan være skarptseende hvidt og også forsonende gult. ‘Hvorfor er du bange for månen, lille du?’….svaret udebliver og angsten for månen fortsætter, livet igennem. Tør ikke se på månen når den fuld,- sover sjældent når månen lyser skarpt, og sover i timevis når månens lys er gult.

Hun bliver større, bliver voksen, bliver mor. Og tvinger sig selv til at deale med månen, og lyset, og forsoner sig med både det skarpe og det støvede gule.

Læser og lærer, at uden månen var vi slet ikke levende på Jorden, – og at uden månens beståen for mere end 4 milliarder år siden var intet liv måske opstået. Tænker at månen måske alligevel er hele det inderste centrum for livet, og derfor det hun var så bange for som barn?
Fortid, nutid  og fremtid, – manifesteret i den der gamle mystiske måne.

Månen. Tyngdekraft. Tiltrækningskraft. På Jordens himmel er der kun EN måne. Den der lyser klart ned på os når nattemørket sniger sig omkring os. Den der lyser for os når havet er mørkt og sommervinden er varm. Den gamle måne der følger os med sit lys, også selvom vi forsøger at løbe fra den, men hvor den blidt skubber os fremad med sit gule lys, eller skarpt skubber os tilbage med sit hvide lys. Formørkes også af og til når den trænger til ro, – og lader os tilbage i tvivlen om, hvor vi ville være uden månen. Uden nattelyset.

I månens lys under den sorte nattekuppel er vi alle bittesmå – og månen kunne fortælle os historier vi aldrig har hørt lignende fra livet langt tilbage. Noget ville vi måske genkende og nikke til. Andet ville frastøde os og vi ville benægte alt.
Men månen har set det hele, husk det kære venner.

Jo, der er noget med mig og månen. Pigen og månen. Den tiltrækker mig mere og mere. Suger mig ind i sit blideste lys, skubber mig væk, suger mig ind…til jeg en dag overgiver mig og siger…jeg elsker dig….du gamle måne.

God fredag. Pas på jer. Ses.

/M❤️