Ærligt

52b39c47-bc76-495e-8f2d-2e537efa86f0

Noget om at være ærlig, til stede, virkelig.

Jeg giftede mig engang med en alkoholiker. Det blev et kort – og for mig ganske ødelæggende bekendtskab. Nok den dårligste og mest uovervejede beslutning jeg nogensinde har taget. Jeg lyttede overhovedet ikke på advarslerne jeg fik.

Jeg er idag sikker på, at det nødvendige brud med ham, blev et ekstremt vigtigt kardinalpunkt for hvordan min verden har udfoldet sig siden, – og hvor ekstremt det faktisk har indvirkning på min allergi overfor uærlige mennesker. Men faktisk også på, hvordan jeg analyserer det man siger til mig.

Idag, så mange år senere, kan jeg i nogle tilfælde stadig blive fysisk dårlig over, at opleve , når et menneske står og lyver mig direkte op i ansigtet.

Eller måske endnu værre, når nogen påtaget lader som om de taler sandt, og jeg så bagefter opdager, at det hele var pure opspind. Så bliver jeg rigtig gal. Som i rigtig gal.

Men jeg plejer ikke at konfrontere dem med det, før jeg kan afsløre, at de har stået og løjet mig lige op i ansigtet. Men så får de det også at vide, og tilliden vil næppe kunne opstå mellem dem og mig igen. Det bliver ihvertfald et Sisyfos-arbejde.

Er det min aldersmæssige erfaring mon? Gjort af for mange løgnagtige mennesker i mit liv, at jeg simpelthen har udviklet en løgnedetektor,-  der sidder fastgjort et sted oppe i de røde krøller på toppen af hovedet?

Jeg ved det ikke venner. Men jeg ved, ærligt,-  at jeg på en eller anden måde har fået ødelagt noget basalt, som jeg ikke er sikker på kan genopbygges,- måske,- måske ikke?

Og når man er der, så er det sgu opadbakke for én selv😂. Faktisk bliver man nemlig indimellem også lidt træt af sig selv og sin egen ufattelige opbyggede evne til kanalisering og dechifrering af alt folk siger. “Jeg er fandme uhyggelig du”-agtig.

Men det har altså en årsag. Så inden I allesammen gør mig til politiker in spe, så er det næppe der min fremtid ligger. Rettelse: det er IKKE der min fremtid ligger. Det ville slide mig op, konstant at skulle indgå kompromiser jeg ikke kunne stå inde for. Yes, jeg føler for de svage og har ovenikøbet det (skidne) Florence Nightingale-syndrom indbygget, så jeg er doubletrouble👍😇🤣

Nå, men anyway, det var dagens ærlige udmelding. Der er flere. Og en af dem kan i finde på Side 9 engang i 1996, det var et væddemål og bestemt ikke velovervejet, men så behøver I ikke slå mig i hovedet med den senere. Yes, I did have a photo in Ekstrabladet.  Ja! Nogen sagde at “det tør du ikke”, men jo det gjorde jeg så. (Hvordan kunne de tro andet? )

Jeg har også engang spist en snegl, men det var en beklagelig fejl. Undskyld til sneglen.

Faktisk er jeg meget omgængelig når det kommer til stykket. Men husk lige at sige tingene til mig som de er, det I føler og mener,- det har jeg det bare SÅ dejligt med at I gør, også når jeg er en paininthebutt. Og glemte I at fortælle det hele, eller var noget ikke helt sandt, hey, så kom lige og sig det rigtige til mig😉

”Jeg tog fejl” –  er ofte bedre end “Jeg har ret”.

Uærlighed holder ikke i længden. Dont go there.

Ses. /M❤️🎩

 

 

 

 

 

One thought on “Ærligt”

  1. Glimrende skriv Maia! Det er dejligt kontant, åbent og ærligt! Jeg er nøjagtig samme type, så jeg kan fuldt ud følge og forstå dig. Så fortsæt med ærligheden, det mangler vi i den danske kultur i dag! Og jeg kan forstå du også er typen der det tør gøre nogle ting som andre ikke regner med du ville gøre. Dejligt for det skaber udvikling! Og helt fint med dit engagement i Ekstra Bladet i tidernes morgen. Det har helt sikkert været en god oplevelse for læserne!!

Der er lukket for kommentarer.