Dominus

cropped-foto1-1.jpg img_1447Domini. Dominus. Domina. Domino. (Romeo?)

Ord med meninger og betydninger af forskellig art alt efter hvem der læser dem.

Noget om magt. Noget om herre, eller Herren, himself (sorry girls, jeg mener Herren må være en herre, vi må af og til tegne en streg i sandet, det er herrer bare bedre til).

Mine tanker er ekstremt abstrakte de her dage,-jeg bliver personligt udfordret på døden, sorgen, kærligheden, presset og stressen iblandet en liflig duft af hjemmebagt leverpostej, der godt kan blive så kvalmende, at man bliver kvalt i den. Der skal ske et eller andet. Jeg har ikke fintænkt tanken. Der er en udlængsel, efter en anden frihed.

Jeg tænker bedst når jeg laver noget,- holder mig igang. Derfor sidder jeg en fredag aften i januar år 19, med offentlighedsloven, Serviceloven og Retssikkerhedsloven udbredt over mit spisebord og nørder igennem på en større sag og slår for en sikkerheds skyld efter i Karnov, hvis jeg tvivler, på min egen habitus. Det sker jævnligt. Regel nr. 1: aldrig møde uforberedt 😏

Hold kæft hvor er der meget svans, i den offentlige forvaltning. Hvor mange mennesker bliver reelt idag politikere, fordi de vil lytte, ændre på noget og vigtigst af alt: følge loven? Eller handler det for nogen parter mere om, at “være noget”, at kunne påstå, at man “faktisk opnår resultater”.

Men gør I nu også det,- kære politikere? Eller udtænkes størstedelen af det I kommer med, i jeres bagland af bestyrelser, korridorkardinaler, lobbyister? Jeg har et stykke tid bevæget mig på kanten af kanten, den elastiske ribbort af politiske korridorudtænkte tiltag. Jeg er ikke imponeret. Mennesket bag er ikke med. Evnen til at lytte er der kun i begrænset omfang.

Er en højtstående stillingsbetegnelse i dag blevet en ny form for sort i vores menneskelige rangorden? Er “det vi kan kalde os” gået hen og blevet vigtigere end mennesket bag? Af og til så vigtigt, at floskler går forud for virkeligheden? At være noget, bare for at være noget?

Jeg imponeres ikke så nemt.

Jo, hvis du virkelig KAN noget. Men sgu ikke fordi du har en fancy stilling og en flot uniform (lige den del med visse uniformer,er en sandhed med modifikationer).

Jeg har selv været der. Med kittel og eget kontor på lægegangen, fint skilt på døren med min stillingsbetegnelse og mit navn. Det var ikke det, der sagde mig noget. Jeg sad faktisk meget lidt på det kontor.

Mit fokus var på, at sætte mig hos de forskellige medarbejdere, lytte og fokusere på, hvad der kunne gøres bedre. Måske var det netop denne interesse i medarbejdernes ve og vel, udvikling af bedre arbejdsteams og arbejdsgange, der endte med, næsten at tage livet af mig.

Fordi systemet overhovedet ikke var skruet sammen til, at jeg lyttede på medarbejderne og ændrede rutinerne. At ville gøre tingene bedre, end det var tiltænkt. Systemet var ikke vant til nogen, der udfordrede det.

Idag er jeg ikke noget. Det har så vist sig, at det er jeg åbenbart alligevel. “Hey, du er da hende der Maia der?”. Tilsyneladende har jeg opbygget min egen niche omkring at være mig.  Det er sgu blevet lidt angstprovokerende for mig, tænk hvis jeg må erklære mig selv, for værende persona non grata i eget liv, fordi jeg ikke lever op til mine egne forventninger, om at være mig? Jeg er blevet headhuntet og har fået en række vilde tilbud jeg skal til, at tage stilling til. Spørgsmålet er bare, om jeg ikke bare istedet skal fortsætte med…..at være mig?

Nå, anyway guys.

Domino.

Brikkerne i et dominospil vælter samtidig når dominoeffekten opstår. Jeg tror, det er således med mennesker også. Vi er dybt afhængige af hinanden, høj, mellem, lav. Uagtet din stilling i samfundet, kan du altid lære noget af nogen. Selv mennesker på kanten af småt brændbart vil kunne bibringe en højtrangeret direktør viden,- måske ikke om det direktøren troede, men noget helt uventet. Lytte. Se. Sætte sig i et andet menneskes sted, bare for et minut eller to. At lære noget nyt, eller få noget bekræftet, du vidste i forvejen. Det er ikke dårlige evner at udvikle.

Vælter en enkelt dominobrik vælter de alle.

Domina. Jeg har aldrig været god til, at blive liggende når jeg vælter.

Måske bloggen idag blev lidt kryptisk,- I er dog ikke glemt,- meeeen jeg lover, at blive ved med at være mig.

so long. Ses. /M🎩❤️