Staccato

 

IMG_0185

At spille med klart adskilte toner. Staccato. Spil-spil ikke-spil igen.

Tiden vi har er underligt nok ikke en ærlig tid.

Vi ved en hel masse, eller kan ihvertfald lade som om og bilde os selv ind, at vi ved en hel masse, ved at bruge Google.

Men alt for mange glemmer ærligheden.

At spille med klart adskilte toner og bremse op hvor de burde.

Jeg forstår det ikke.

Hvis man laver en fejl, bedømmer en situation forkert eller glemmer noget,- hvorfor roder mennesker sig så partout ud i store floromvundne bortforklaringer? Hvad fanden (undskyld jeg bander på dansk) blev der af de 3 ord: “Jeg tog fejl”. Eller de 3 ord: “Du har ret”? Hvilket så kan vendes om og blive til “Du tog fejl” og “Jeg har ret”.

Hvorfor er det så svært? Giver det dig selv større troværdighed, at bortforklare noget der er åbentlyst forkert, og som andre hurtigt kan dechifrere og pille fra hinanden,- hvis de bare har en smule evner ud i faktasøgning?

Måske har du endda selv kommet til at modsige dig selv, i noget du tidligere sagde, og hvis nogen så husker, som en elefant,- så vil du få smidt dine egne sandheder i hovedet når du forsøger at lyve dem væk i en bortforklaring.

Lad være. Sig tingene som de er. Selv jeg har måttet lære det,- også der hvor du måske ikke bliver anset som en helt, med de ting du siger, – bør du alligevel gøre det,- i sandhedens tjeneste. Prøv det. Du får det ikke dårligt igen.

Og skulle du møde de patologiske løgnere derude, så afslør dem og vend dem så ryggen, for deres bedrag ejer ikke sandhedens klare værd.

/I’ve heard it all before

You’re saying nothing New

I thought I saw a rainbow

But I guess it wasn’t true/

Ses. /M 🎩